Sprzedaż drobiu w hurcie
Prowadzimy hurtową sprzedaż drobiu. Mięso drobiowe wyróżnia przede wszystkim delikatny smak i kruchość. Jest też lekkostrawne, dlatego stanowi idealny element jadłospisu zarówno dla dorosłych, jak i dzieci – w tym niemowląt. Warto jednak podkreślić, że tylko mięso od dobrego i sprawdzonego producenta będzie miało naprawdę dobroczynny wpływ na organizm. W INTER-WEN stawiamy na jakość produktów, z jednoczesnym zachowaniem promocyjnych cen. Zajmujemy się sprzedażą mięsa w hurcie, w ramach której oferujemy możliwość zakupu świeżego lub mrożonego mięsa. Gwarantujemy, że nasi dostawcy spełniają najwyższe standardy w zakresie hodowli drobiu. Oferujemy szeroką gamę elementów drobiowych, m.in.:
- udek, podudzi i ćwiartek z kurczaka,
- udźców z indyka z kością oraz trybowanych,
- podudzia z indyka, golonek,
- filetów z kurczaka i z indyka,
- korpusów,
- podrobów,
- gęsiny,
- elementów z kaczki.
Zapewniamy Państwu kompleksową usługę, dlatego stawiamy na ciągły rozwój i rozbudowę naszej bazy transportowej. Każdą dostawę realizujemy z zachowaniem najwyższych standardów sanitarnych. Ze względu na specyfikę działalności i szacunek dla Klientów przywiązujemy ogromną wagę do logistyki dystrybucji mięsa i wędlin. Dotyczy to zarówno ich magazynowania, składowania, kompletacji, załadunku, jak i transportu do miejsca docelowego. Zdajemy sobie sprawę z roli, jaką odgrywa właściwy transport dla jakości mięsa oraz wędlin, dlatego w sposób rygorystyczny stosujemy się do wszelkich przepisów w tym zakresie. Dotyczą one m.in. obowiązku utrzymywania tzw. łańcucha chłodniczego na każdym etapie dystrybucji tego typu żywności.
Sprzedaż drobiu – różne gatunki, wysoka jakość
W ofercie naszej hurtowni znajdą Państwo różne gatunki drobiu hodowlanego. W porównaniu do wieprzowiny i wołowiny każdy z nich jest niskokaloryczny. Ponadto stanowi bogate źródło aminokwasów, nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), witamin z grupy B (m.in. witaminy B5, czyli kwasu pantotenowego), witaminy PP (niacyny) oraz cynku, magnezu, potasu i koenzymu Q10. Warto podkreślić jednak, że tylko świeże mięso od sprawdzonych producentów cechuje się tymi zaletami i wywiera korzystny wpływ na zdrowie. Poszczególne gatunki mięsa drobiowego różnią się przede wszystkim smakiem, strukturą i barwą.
Mięso z kurczaka jest bardzo delikatne, a jego barwa jest zwykle różowa. Mięso z indyka jest do niego podobne pod względem wizualnym, jednak ma bardziej zbitą strukturę. Gęsina także wyróżnia się delikatnością, ma zaś ciemniejszy kolor. Mimo że jest uważana za najbardziej kaloryczną wśród drobiu, to i tak ustępuje pod tym względem wołowinie i wieprzowinie. Mięso z kaczki jest nieco ciemniejsze od tego z kurczaka oraz indyka i podobnie jak gęsina określane najbardziej szlachetnym typem drobiu. Zapewniamy, że nasza sprzedaż drobiu w hurcie opiera się wyłącznie na mięsie najlepszej jakości, pochodzącym od solidnych i godnych zaufania dostawców. Zachęcamy do jego zakupu – zapewniamy, że dzięki niemu odkryją Państwo w pełni zalety mięsa drobiowego.